Top Social

29 Eylül 2013 Pazar

Siyasal İslam, İslami parti, Necmettin Erbakan ve Mahmud Efendi. Kim bu filmin senaristi?

Siyasal İslam, İslami parti, Necmettin Erbakan ve Mahmud Efendi.
Siyasal İslam, İslami parti, Necmettin Erbakan ve Mahmud Efendi.



Sizce Erbakan, Çiller ile koalisyon yaparken onun Sabetayist olduğunu biliyor muydu?

Ya da Erbakan'ları Çiller ile bile ortak hükümet kurmuş birileri, nasıl olur da DYP'ye ya da benzerlerine oy vermiş cemaatlere gâvur muamelesi yapabilir?

Haydi bunu da geçtik, şu İslami parti dedikleri şey nedir? Bunun fıkhını kim belirlemiştir? Bunun dayandığı şer'i deliller nedir? Gerçekten İslam'da böyle komedi bir düzen, böyle komik, gülünesi, saçma sapan, bilen bilmeyen herkesin seçebildiği, bilen bilmeyen herkesin seçilebildiği, kadın erkek herkesin seçip seçilebildiğ bir siyasi sistem var mıdır?

Haydi bunu da geçin Merve Kavakçı'nın başörtüsü ile vekil olmasının İslami yönü nedir? Bunu başarabilmek İslam'a ve müslümanlara hizmet midir? İslam'da kadınlar idareci olabilmekte midir?


Bütün bu samimiyetsiz uygulamalara, bu islami parti(!)nin kararlarına hangi fukaha fetva vermiştir?

Şimdi denilecek ki "İyi ama biz bir İslam devleti değiliz ki, bu yüzden taktik hareketler yaptık."

Biz diyeceğiz ki,

1- Erbakan'ın hareket tarzına bakıldığında ne darül islam ne de darül harp fıkhını uyguladığını, ne de bunları doğru düzgün anlayıp bildiğini görüyoruz.

2- Erbakan'ın yılmaz destekçisi ve bazılarımızın Erbakan'ın onun emirlerine göre hareket ettiğini zan ettiği sözde Müceddid Mahmud Efendi'nin de bu memleketi İslam devleti kabul ettiğini biliyoruz.

3- Öyle bir manzara gördük/görüyoruz ki, en baş kadrolara kadar hiçkimse ne yaptığını bilmemiş. Bu gün de bilmiyorlar.

Birileri artık Siyasal islam denilen ve üç beş kendini beğenmişin, üç beş megalomanın mesnedsiz-dayanaksız hareket tarzına dayanan sistemi sorgulasın. İslamda böyle bir şey yok! YOK! YOK!

Elli senedir heba edilen, halen de heba edilmeye devam edilen emeğin, zamanın, paranın, gayretin akıl almaz bir vebali var ve bu vebal ilk önce Erbakan ile Mahmud efendi'nin ve sonra da hala bu isabetsiz yolu devam ettirmek isteyenlerin üzerinde.

| Mehmet Fahri Sertkaya
www.AkademiDergisi.com
ilk yorumu sen yap
Yorum Gönder